RSS

Blog berichten van '2014' 'oktober'

Booklove of the Week - Natrual Beauty | James Houston

Het project Natural Beauty is samengevoegd in een onbeschrijfelijk mooi fotoboek. In het boek zijn wereld beroemdheden en top modellen weergegeven in hun natuurlijke schoonheid. Uitgangspunt van het boek is om bewustzijn voor het milieu en duurzaam wonen te stimuleren. Alle opbrengsten van het boek gaan naar de ondersteuning van initiatieven van de Global Green groep.

meer info >> 

Booklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstore

Booklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstoreBooklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstoreBooklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstore

Booklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstoreBooklove | Natural Beauty | James Hutson | BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Vogelvlucht - Onno Blom | Casper Faassen

Een van de dunste boeken die we hebben, Vogelvlucht van Onno Blom en Casper Faassen. 

Het werk is een ode aan de stad Leiden, met een sonnet van Blom en een replica van Faassen.
Op 250 grams River Shetland gedrukt, met een prachtige gouden cahier steek, iedere foto handbewerkt. 

Booklove | Vogelvlucht | Casper Faassen | Onno Blom | BABOOKA bookstore

 Meer informatie >>

Nog twee exemplaren beschikbaar # 97 en #98

Gratis Lezing Henri Senders

In 2006 begon Henri Senders (1958) van het ene op het andere moment met het fotograferen van modellen. Dit zonder enige opleiding te hebben genoten. Hij ging gewoon aan de slag, zocht en vond zijn eigen unieke stijl. Hij maakt uitsluitend gebruik van daglicht en beperkt de bewerking van zijn foto's tot een minimum. De foto's van Henri zijn sensueel en erotisch en gemaakt in een vervreemdende, soms zelfs rauwe stijl. Hij werkt zonder plan; alle foto's zijn het resultaat van improvisatie en intuïtie. Nadat, model en locatie gekozen zijn, ontstaat de foto in interactie met het weer, de stemming en het model.


Henri's werk was onder meer te zien tijdens Florence Biennale, 2011, de Open Art Fair 2012 in Utrecht, Chianciano Bienalle 2013 en Festival Photoville New York 2013 en is onder andere gepubliceerd in Volume II van International Contemporary Artists 2011. Op 8 november komt daar Henri’s eerste boek ’In search of intimacy bij’.

Het fraai en op bijzondere wijze door PutGootink vormgegeven, gebonden boek telt 160 pagina's met circa 70 foto. Naast een aantal bekende beelden, bevat het boek niet eerder getoond oud werk, een aantal verrassende nieuwe beelden en een niet eerder gepubliceerd prachtig portret van Carice van Houten.

In verband met de introductie van zijn boek geeft Senders een lezing. Zijn boek is op zondag 9 november beschikbaar in BABOOKA bookstore, Senders is deze dag ook aanwezig om het boek te signeren. U kunt een gesigneerd exemplaar van het boek alvast hier bestellen.


Lezing Henri Senders | BABOOKA bookstore

Henri Senders signeersessie | booksigning

Hét weekend dat Henri zijn eerste boek uitkomt, geeft Senders een signeersessie in BABOOKA bookstore. Het boek met de titel ‘In search of intimacy’, is een verzameling van het werk van Senders van 2007-2014. 

Henri Senders signeersessie | booksigning | BABOOKA bookstore

Henri zijn werk is sensueel en erotisch, met een rauwe rand. Al Henri zijn foto’s zijn het werk van improvisatie en intuïtie. Hij kiest een model en locatie, afhankelijk van het weer en interactie met het model ontstaat de foto.

Reserveer een gesigneerd exemplaar:
In search of intimacy 

Koen Hauser signeersessie | booksigning

Zaterdag 8 november geeft Koen Hauser in BABOOKA bookstore een signeersessie. 

Koen Hauser signeersessie | booksigning | BABOOKA bookstore

Op 16 april 2014 benoemde Fotoweek Koen Hauser (1972) tot tweede Fotograaf des Vaderlands als opvolger van Ilvy Njiokiktjien. In Hauser ziet Stichting Fotoweek een fotograaf die als geen ander autonoom werk en commerciële fotografie met elkaar weet te combineren. Met deze eretitel is Hauser een jaar lang hét gezicht van de Nederlandse fotografie.


Reserveer een gesigneerd exemplaar:
de Luister van het Land   

Gratis Lezing Bruno van den Elshout

Tijdens het IFL geeft Bruno van den Elshout in BABOOKA bookstore een gratis lezing over zijn werk NEW HORIZONS.

Lezing Bruno van den Elshout | BABOOKA bookstore

Met een zelfgebouwde machine fotografeerde kunstenaar Bruno van den Elshout in 2012 een jaar lang de Noordzeehorizon, op ieder uur van iedere dag. Nadien legde hij zich toe op het samenstellen van een kunstwerk-in-boekvorm, met een begroting van € 100.000. 

Tijdens het Leids fotofestival vertelt Bruno over het hoe en waarom van zijn missie. En het welslagen ervan, want op 4 december wordt NEW HORIZONS feestelijk gepresenteerd in een eenmalige en genummerde oplage van 2012 exemplaren, precies zoals vooraf de bedoeling was.

Henri Verhoef signeersessie | book signing

Tijdens het IFL geeft de jonge fotograaf Henri Verhoef een signeersessie in BABOOKA bookstore.

Henri Verhoef signeersessie | book signing

Verhoef is recentelijk afgestudeerd aan ‘the Royal Academy of Arts’ in Den Haag. Zijn werk is op dit moment te zien in Leiden in het kader van het IFL 2014. Ontmoet de jonge fotograaf en bemachtig een van de laatste exemplaren van zijn eerste werk in magazine uitgave.
 
Reserveer een gesigneerd exemplaar: 
Magazine Henri Verhoef 

Marc Lagrange signeersessie | book signing

Speciaal voor het IFL 2014 komt Marc Lagrange naar BABOOKA bookstore voor een signeersessie. Lagrange is op 18 oktober aanwezig in de bookstore van 13:00 - 17:00 uur. 

Marc Lagrange book signing | BABOOKA bookstore

Lagrange, die op dit moment een expositie heeft in het Heist in London komt speciaal voor het IFL 2014 naar Leiden. Beroemd vanwege zijn werk met grote Polaroids, met een voorliefde voor naakt- en portretfotografie, waar erotiek en intimiteit een centrale rol spelen. 

Reserveer een gesigneerd exemplaar:
Diamonds and Pearls 

Booklove of the Week - People of the Twenty-First Century | Hans Eijkelboom

Een fascinerende collectie van straatfoto's van de mens door de Nederlandse kunstenaar/straat fotograaf Hans Eijkelboom. 
Van Amsterdam tot New York en Paris tot Shanghai, deze foto's zijn genomen over een periode van meer dan twintig jaar, om samen een portret te vormen van mensen in de eenentwintigste eeuw.

Expositie IFL

Terwijl wij bezig zijn met de voorbereidingen van de signeersessies van Marc Lagrange, Koen Hauser, Henri Senders en Henri Verhoef is het International Photo Festival Leiden vandaag de prachtige werken aan het ophangen van Katy Strange (1989, the Netherlands).

Katy Strange - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Humans of New York | Brandon Stanton

3 oktober 2014

Gebaseerd op een blog met meer dan een miljoen fans, een mooi, grappig, inspirerende collectie van meer dan 400 foto's en verhalen die het hart van de stad New York weergeven.

Meer informatie of direct kopen >> http://www.babooka.nl/humans-of-new-york

Humans of New York - BABOOKA bookstore

Jarig!

1 oktober 2014

VANDAAG BESTAAN WE 1 JAAR! Kom genieten van een glaasje BUBB en 12,5% korting op de gehele collectie! 

BABOOKA bookstore 1 jaar

Nieuw Binnen

30 september 2014

Mooie nieuwe boeken binnen gekregen!

Waaronder, 

Regarding Women - Elliot Erwitt 
(http://www.babooka.nl/regarding-women-elliott-erwitt)

The Light Between Us - Vincent Peters 
(http://www.babooka.nl/the-light-between-us-vincent-peters

ANGELS - Russell James 
(http://www.babooka.nl/angels-russell-james)


Regarding Woman - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - MY RULES van Glen E. Friedman

26 september 2014

Friedman begon op de leeftijd van 14 jaar in de jaren 70 met het fotograferen van Dog Town Z-Boyz in Venice Beach. Hij groeide uit tot het brein en dé fotograaf achter het gedenkwaardige photozine My Rules. Met zijn foto's had Friedman meer dan 30 jaar een grote impact op de rebelse jeugd in America en tot ver daarbuiten. 

Deze foto's vormen nu samen het boek MY RULES. Een fantastische weergave van 30 jaar 'hardcore scene'. 

Bestel nu >> http://www.babooka.nl/my-rules

My Rules - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - The Godfather - Family Album
18 september 2014

The Godfather, who has not seen the trilogy and not fallen in love with it? If you love the movie, you will love the book. 

Schapiro’s pictures take us behind the scenes of this epic family story and shows us a the work progress of the director. He captures the sphere and personalities and gives insight to the history of this legendary trilogy. With pictures of legendary actors in their most memorable roles. Photo’s of Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro, James Caan, Robert Duvall en Diane Keaton. With over 400 photo’s colour or black and white.

Buy now: http://www.babooka.nl/the-godfather-family-album

The Godfather - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Puur Koffie

12 september 2014


We all love our coffee, and there are many ways to brew your cup.
Puur Koffie is a Dutch book for coffeelovers. For those who just started to drink coffee and those who can't remember when they started to drink it. 

It tells everything about the taste and brewing methods of the different kinds of coffee, which country makes those beans you love and what questions to ask when you buy your beans.

Buy now: http://www.babooka.nl/puur-koffie

Puur Koffie - BABOOKA bookstore

The Big Draw

11 september 2014

Today our store windows are turned into a work of art during the The Big Draw Leiden, Thanks to Janine Melai and Franceline Pompe! 

The Big Draw Leiden - BABOOKA bookstoreThe Big Draw Leiden - BABOOKA bookstoreThe Big Draw Leiden - BABOOKA bookstore

 

BABOOKA bookstore and Libelle

5 september 2014

What a nice surprise to be featured in Libelle this week.
Thank you so much for the compliment.

Libelle - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Fashion!

29 augustus 2014

It's Fashion & Music weekend Verrassend Winkelweekend Leiden. We cannot skip out on the opportunity to share our love for fashion books with you. Therefore, we give you a collection of our fashion books an some special offers. 


We love Tom Ford, Denim, Haute Africa, Tom Munro, Guess, Dior, Paul Smith, Vogue and many more. 

Be sure to visit our shop tonight! We are open till 10pm and got nice offers for you! 

6-10 pm Rei Kawakubo, Vivienne Westwood and Yohji Yamamoto package price 3 books for € 60,- (you save €30,-)

7- 8 pm 7,5% discount on all fashion & music books
8- 9 pm 10 % discount on all fashion & music books
9-10 pm 12,5% discount on all fashion & music books

These offers are only valid in our Leiden store.

Fashion BABOOKA bookstore

New Arrivals:

28 augustus 2014

The Monocle Guide to Good Business and Visual Families. 

Visual Families is a book about Graphic Storytelling in Design and Illustration. A new visual language shows how we can collect, sort, and better understand the subjects and objects of our daily lives. 

The Monocle Guide to Good Business is a book for would-be business leaders, start-ups, and established companies that feel it’s time for some new ideas.

Order now:
http://www.babooka.nl/the-monocle-guide-to-good-business
http://www.babooka.nl/visual-families 

The Monocle Guide to Good Business - BABOOKA bookstoreVisual Families - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Amsterdam, A Metropolitan Village
22 augustus 2014

A photographic tribute to the Dutch city that never sleeps, the city that makes you proud to be Dutch. A city that in its roots is a Dutch village, with a unique character due to its marvellous combination of water and land. 

This surprising book is a homage by photographer Ewout Huibers, who saw every angle of the city with his camera in 365 days. The result is a pleasant visual encounter, recognisable and surprising at the same time.

Buy now: http://www.babooka.nl/amsterdam-a-metropolitan-village

Amsterdam BABOOKA bookstoreAmsterdam - BABOOKA bookstoreAmsterdam - BABOOKA bookstoreAmsterdam - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Guardians of the City - Rob Overmeer
8 augustus 2014

The photo series Guardians of the City represents the story of the people who live and work behind the scences of the city Leiden, they determine it's shape.

Photographer and colomnist De Stadsfotograaf van Leiden - Rob Overmeer worked on this series for a whole year. The whole series has been brought together in this book to form a gripping tale aout the true soul of the city Leiden. 

Order now: http://www.babooka.nl/stadswachters-rob-overmeer

Leiden - Stadswachters - BABOOKA bookstoreLeiden - Stadswachters - BABOOKA bookstore

 

The Big Draw

7 augustus 2014

We are looking forward to The Big Draw Leiden. Which will take place 13 - 28 September. Our windows (and we've got lot's of them) will be made into artworks by Franceline Pompe. 

This is some of her work.

Franceline Pompe - BABOOKA bookstore

Franceline Pompe - BABOOKA bookstore

Franceline Pompe - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week. Woman in the Mirror - Richard Avedon

25 juli 2014


Among the significant projects of the last year of his life, Richard Avedon (1923-2004) completed a book of his photographs of women. Always transcending categorization-he was both a fashion photographer and known as a "poet of portraiture"-Avedon was interested in seeing how elemental facts of modern life and human existence were reflected in his work. And what could be more elemental than women, who have mesmerized artists across the centuries?

Looking at his work in this way, Avedon was able to create an unparalleled view of women in his time, a tumultuous half century of rapidly changing social facts, cultural ideals, popular styles, and high fashion. As an artist, Avedon was deeply responsive to nuances of expression, gesture, and comportment, and his photographs unfailingly opened a window to the interior lives of his subjects. These ranged from celebrities (Marilyn Monroe), artists (Marguerite Duras, June Leaf), and high-fashion models (Suzy Parker, Dovima) to anonymous people that simply drew his attention. Like the best of art and literature, they evoke rich lives and complex experiences.

order now: http://www.babooka.nl/woman-in-the-mirror-richard-avedon

Woman in the Mirror - Richard Avedon - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week. DOGS - Elliot Erwitt

25 juli 2014 

Charming images reveal why the dog is man's best friend.
Features young and old, wild and domestic dogs; Poodles, Airedales and Highland Terriers; dogs at play and rest; on beaches, hearthrugs, riverbanks, sofas and park benches.

order now: http://www.babooka.nl/dogs-elliott-erwitts

DOGS Elliott Erwitt's - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - Helmut Newton

18 juli 2014


We just love Helmut Newton, there is no doubt about that. 
So we give you not just one book, but all his books we have in store. 

Newton best known for his black-and-white nude photos of women. His work appeared in magazines such as Playboy, Elle and Vogue, 

Newton has photographed many beautiful and powerful people like Paloma Picasso, Pierre Cardin, Naomi Campbell, Jean-Marie Le Pen and Claudia Schiffer. While Newton also photographed clothed celebrities and nature scenes, he favored photographing women, usually while they wore little more than high heels.

Helmut Newton - SUMO - BABOOKA bookstore

Booklove of the Week - De honderdste Tour de France

5 juli 2014

De honderdste Tour de France 

Vandaag begint de Tour de France. Ben je altijd al nieuwsgierig naar verhalen uit De Tour? Dan is dit boek echt iets voor jou.

Dit boek geeft in honderd verhalen een beeld van de grootste wielerwedstrijd ter wereld. In dit boek passeren de grote namen van de Tour de France de revue: Merckx, Hinault, Indurain, Anquetil, Coppi, Bartali. Maar ook vergeten helden uit het verleden.


Honderste Tour de France - BABOOKA bookstore