RSS

Blog berichten van '2014' 'mei'

Booklove of the Week INDIA - De kookbijbel over de Indiase keuken

India Kookboek - BABOOKA bookstoreIndia Kookboek - BABOOKA bookstore


India biedt een complete verzameling recepten, die elk aspect van het rijke en kleurrijke culturele erfgoed     van India belicht. Met 1000 makkelijk te volgen, authentieke recepten uit alle windstreken van het land. De   recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar zijn voor de westerse thuiskok. India is het enige kookboek dat   je in staat stelt al je favoriete Indiase gerechten thuis te maken. De hoofdstukken over brood, ingemaakte   groente, kruidenpasta’s en chutneys bevatten een variëteit aan recepten die eerder nergens te vinden waren. Met uitleg over Indiase ingrediënten, kooktechnieken en de culinaire historie.

Het boek wordt verkocht in een opvallend linnen tasje en ook de verdere vormgeving is uniek; gerangschikt   per streek op gekleurd papier, met glossy fotokaternen. 

Pushpesh Pant is geboren in Noord-India en is nu professor aan de universiteit van New Delhi. Hij is India’s populairste columnist en receptschrijver. Pushpesh Pant heeft de afgelopen twintig jaar besteed aan het verzamelen van authentieke familiere recepten uit heel India. Deze komen samen in India.          

 BABOOKA bookstore nu ook op Fruent.com

BABOOKA bookstore is door fruent.com benaderd om ook ons op de site te mogen vermelden. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Fruent.com de site voor onafhankelijke winkels met persoonlijks service.

Kijk hier voor onze pagina op fruent.com

Booklove of the Week Before They Pass Away – Jimmy Nelson - Collector's Edition

Before they Pass Away - BABOOKA bookstore

Sinds 2009 heeft fotograaf Jimmy Nelson (UK, 1967) het leven en de tradities van de langstlevende stammen vastgelegd in een project met de veelzeggende titel: BEFORE THEY PASS AWAY. Dat heeft geresulteerd in een mindblowing visueel verhaal. 44 landen, 29 stammen.  Een prachtig en evenzo indrukwekkend tijdsdocument. De collector’s edition is nu verkrijgbaar en in te zien bij BABOOKA bookstore in Leiden. Deze editie bestaat uit een groot boek met clamshell box, 3 originele gesigneerde foto’s en een op maat gemaakte boekstandaard.

Deze editie heeft een oplage van slechts 500 stuks.
De prijs voor deze editie is € 6.500,00.
De reguliere hardcover kost € 128