RSS

Blog

Book signings

During the Leiden International Photo Festival we will be host to book signings.

We are proud to announce the following signings:

October
Saturday 18, 1 pm – 5 pm : Marc Lagrange
Saturday 25, 1 pm – 5 pm : Henri Senders

November 

Saturday 8, 1 pm – 5 pm : Koen Hauser

Be sure to come and pick up your copy of their books and have it signed with a personal message.
Follow us on facebook for the latest updates on these signings.

Booklove of the Week Brazil Olaf Heine

Brazil - Olaf Heine - BABOOKA bookstore


Since 2010, the renowned portrait and fashion photographer has captured the soul of Brazil. Presenting the land of Carnival and Copacabana in black-and-white is not as paradoxical as it might first seem. Heine’s photographs are as deeply melancholic as they are sensual. With a keen sense for shapes and textures, he also exemplifies Oscar Niemeyer’s words: “The whole universe is made of curves.” These curves appear in architecture and human bodies, and also permeate the Brazilian lifestyle. From the intensity of its passions to the lightness of its shapes, Olaf Heine portrays a fascinating country in all its diversity and beauty.

Brazil - Olaf Heine - BABOOKA bookstore


Brazil - Olaf Heine - BABOOKA bookstore

Brazil - Olaf Heine - BABOOKA bookstore

Brazil - Olaf Heine - BABOOKA bookstore


Booklove of the Week INDIA - De kookbijbel over de Indiase keuken

India Kookboek - BABOOKA bookstoreIndia Kookboek - BABOOKA bookstore


India biedt een complete verzameling recepten, die elk aspect van het rijke en kleurrijke culturele erfgoed     van India belicht. Met 1000 makkelijk te volgen, authentieke recepten uit alle windstreken van het land. De   recepten zijn zo aangepast dat ze haalbaar zijn voor de westerse thuiskok. India is het enige kookboek dat   je in staat stelt al je favoriete Indiase gerechten thuis te maken. De hoofdstukken over brood, ingemaakte   groente, kruidenpasta’s en chutneys bevatten een variëteit aan recepten die eerder nergens te vinden waren. Met uitleg over Indiase ingrediënten, kooktechnieken en de culinaire historie.

Het boek wordt verkocht in een opvallend linnen tasje en ook de verdere vormgeving is uniek; gerangschikt   per streek op gekleurd papier, met glossy fotokaternen. 

Pushpesh Pant is geboren in Noord-India en is nu professor aan de universiteit van New Delhi. Hij is India’s populairste columnist en receptschrijver. Pushpesh Pant heeft de afgelopen twintig jaar besteed aan het verzamelen van authentieke familiere recepten uit heel India. Deze komen samen in India.          

 BABOOKA bookstore nu ook op Fruent.com

BABOOKA bookstore is door fruent.com benaderd om ook ons op de site te mogen vermelden. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Fruent.com de site voor onafhankelijke winkels met persoonlijks service.

Kijk hier voor onze pagina op fruent.com

Booklove of the Week Before They Pass Away – Jimmy Nelson - Collector's Edition

Before they Pass Away - BABOOKA bookstore

Sinds 2009 heeft fotograaf Jimmy Nelson (UK, 1967) het leven en de tradities van de langstlevende stammen vastgelegd in een project met de veelzeggende titel: BEFORE THEY PASS AWAY. Dat heeft geresulteerd in een mindblowing visueel verhaal. 44 landen, 29 stammen.  Een prachtig en evenzo indrukwekkend tijdsdocument. De collector’s edition is nu verkrijgbaar en in te zien bij BABOOKA bookstore in Leiden. Deze editie bestaat uit een groot boek met clamshell box, 3 originele gesigneerde foto’s en een op maat gemaakte boekstandaard.

Deze editie heeft een oplage van slechts 500 stuks.
De prijs voor deze editie is € 6.500,00.
De reguliere hardcover kost € 128

Artikel met BABOOKA bookstore in het Leidsch Dagblad

Op 24 april 2014 verscheen het volgende artikel in het Leidsch Dagblad:

'Leidse creativiteit zit nog een beetje underground'

LEIDEN - Niki Koutouras van Stylicious Zij praat Leidse winkeliers komend najaar bij over trends en ontwikkelingen van het etaleren, en geeft tips om daarop in te spelen. En zij gaat de winkeliers koppelen aan kunstenaars. ,,Zodat er een samensmelting komt van het commerciële aspect en de bezieling van de kunstenaars’’, aldus Koutouras.

Koutouras hielp eerder al met de etalages van damesmodezaak Heerenleed en boekwinkel Babooka. Het was via laatstgenoemde winkel dat zij in beeld kwam bij het centrummanagement. ,,Ik kwam er rond Kerst binnen en vond het echt een prachtige winkel, en met een heel mooi concept. En dan staat er zo’n lelijke, plastic kerstboom in de etalage.’’

Ze flapte het eruit en voor ze het wist, kon ze aan de slag met een creatievere kerstuiting. Tot grote tevredenheid van Mieke van Ulden van Babooka, die niet aarzelde Roodhart erop te wijzen toen ze hoorde dat hij het etaleren op een andere manier wilde aanpakken.

Feest

,,Je merkt echt dat het verschil maakt wat je in de etalage zet’’, zegt Van Ulden. ,,En ik merk ook bij andere winkeliers dat er een omslag is, nu er twee jaar dit soort workshops zijn. Ze weten nu dat je er echt wat van leert. Ik kan me ook goed voorstellen dat als je twintig jaar in een winkel staat, je even iemand nodig hebt om je op dingen te wijzen.’’

Het gaat er dan niet om te oordelen over wat goed of fout, lelijk of mooi is, benadrukt Koutouras. Grote posters met ’Sale, sale!’ kunnen bijvoorbeeld best effectief zijn. ,,Nederlanders vinden het tenslotte feest als het uitverkoop is. Maar het gaat er ook om, welke kant je als centrum op wilt.’’

Stopkracht

Uiteraard is het wel de bedoeling, dat de winkelier er ook wat aan heeft en daarvoor moeten de etalages een grotere ’stopkracht’ krijgen, stelt Koutouras. ,,Als dat lukt, en je weet elke paar weken te verrassen, dan neemt het aantal mensen dat binnenkomt, toe.’’ Creatievere etalages zijn bovendien nodig omdat mensen anders winkelen dat vroeger, zegt zij. ,,Zeker door de komst van internet moet winkelen meer een beléving zijn. Wat voel ik, wat ruik ik, wat zie ik?’’

Koutouras hoopt, dat de workshop tot vaste verbintenissen tussen kunstenaars en winkeliers leidt, en tot meer samenwerking en afstemming tussen de centrumwinkeliers. ,,Maak bijvoorbeeld een retailkalender, plan wat je in een jaar gaat doen. En dan niet alleen de seizoenen plannen, maar een verhaal vertellen.’’ ,,Of maak afspraken met organisaties, zoals het filmfestival’’,, voegt van Ulden toe. ,,Het zit wat ’underground’, maar Leiden heeft veel creativiteit’’, zegt Koutouras. ,,Het is de tijd om die boven te halen. En hoe gaaf zou het zijn als je ook de leegstaande panden erbij kunt betrekken?’’

Stukje bij beetje kan de stad zich dan verbeteren. ,,Zo ging het bij de negen straatjes ook. Nu is het daar zo populair dat de grotere winkels vinden dat ze daar gevestigd moeten zijn. Ik denk dat het kan. Dat het moment kan komen dat Leiden moet kíezen welke merken en winkels mogen komen.’’

Artikel Made in Leiden over BABOOKA bookstore

Op 11 april 2014 verscheen een artikel over BABOOKA bookstore op leiden.nu:

Terwijl de boekwinkelbranche zware tijden doormaakt, ging vorig jaar oktober een nieuwe Leidse boekwinkel open met uitsluitend luxe uitgaves ‘voor op de koffietafel’. Dit jonge bedrijf, Babooka bookstore, is kortgeleden zelfs uitgebreid met een verkooppunt in Noordwijk. Made in Leiden besteedt aandacht aan dit soort ondernemingen, die ondanks de economische crisis blijven groeien. Deze week een interview met de oprichter van Babooka bookstore, Niels Vreeling.

>>> lees het gehele artikel


 

Blog 30s Magazine over BABOOKA bookstore

Op 10 maart 2014 verscheen een blog over BABOOKA bookstore op 30s Magazine:

I can spend hours in a bookstore browsing different books. So I was very excited when another bookstore opened in the center of Leiden, right on the corner of  where I do my weekly shopping. Bookstore Babooka is a luxury book shop with collectors items and coffee table books that you can’t get any where else in town. The interior is modern with Jake Phipps lamps in front of the window. More than 250 titles are on display: from architecture, interior design, art, photography, to automotive and fashion. Titles by renowned publishing houses like Taschen, Te Neues and Phaidon and Gestalten.

>>> lees het gehele artikel